Δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να διατηρείς ένα αξιοπρεπές στυλ και μία ελκυστική εμφάνιση χωρίς να αδειάζει ταυτόχρονα το πορτοφόλι σου. Γι’ αυτό κι εμείς εδώ θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ντύνεσαι καλά, αλλά όχι ακριβά, πώς να αναβαθμίσεις το στυλ σου, χωρίς να σου κοστίσει μια περιουσία.

Το πρώτο πράγμα που παίζει τεράστιο ρόλο, αν και πολύ υποτιμημένο, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η καθαριότητα. Πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή σου, καθώς το αντρικό σώμα έχει πολλές πηγές δυσοσμίας, με κυριότερη τον ιδρώτα, και το άρωμα κυριαρχεί στο παιχνίδι της ελκυστικότητας. Επίσης η καθαριότητα ενισχύει και την αυτοπεποίθησή σου.

Αφού έχεις εξαλείψει λοιπόν ανεπιθύμητες εκπλήξεις, προχωράμε στο δεύτερο στοιχείο που θα αναβαθμίσει το στυλ σου και αυτό είναι η εμφάνιση των ρούχων σου. Ανεξάρτητα από το τι ρούχα φοράς, αυτά θα πρέπει να είναι προφανώς καθαρά και, κάτι όχι και τόσο φανερό, σιδερωμένα. Όσο ακριβά, όσο και μέσα στη μόδα να είναι η μπλούζα που φοράς, αν έχει κίτρινες μασχάλες, κανείς δεν θέλει να τη δει. Το ίδιο ισχύει και για ένα ασιδέρωτο πουκάμισο, χάνει τελείως την αξία του.

Τρίτη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε και θα επηρεάσει ελάχιστα το πορτοφόλι σου. Το μέγεθος των ρούχων σου. Όπως ένα κοστούμι χρειάζεται να προσαρμόζεται στο σώμα σου για να σου ταιριάζει και να διατηρεί την αξία του, έτσι και κάθε ρούχο που φοράς πρέπει να φαίνεται κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Αυτό για τα πουκάμισα και τα περισσότερα παντελόνια ίσως να σημαίνει κυριολεκτικά επίσκεψη στον ράφτη. Για τα υπόλοιπα ρούχα όμως δεν είναι απαραίτητο. Το κόλπο είναι να στοχεύεις σε ένα νούμερο μικρότερο στις μπλούζες. Καλύτερα να σου εφαρμόζει λίγο στενότερα, παρά να «σακουλιάζει» σε σημεία που δεν σε κολακεύουν. Στα παντελόνια τύπου τζιν πήγαινε προς τα εφαρμοστά.

Η συνήθεια

Μία τάση των αντρών που μας εμποδίζει να αναβαθμίσουμε σημαντικά το στυλ μας είναι η συνήθεια. Φοβόμαστε να πειραματιστούμε και να ρισκάρουμε. Αυτό πρώτα φαίνεται στην ανεξήγητη εμμονή μας σε συγκεκριμένες μάρκες ή μαγαζιά. Αγορά χωρίς έρευνα είναι αγορά μισή.

Βρες τι ανάγκη έχει η ντουλάπα σου, μπες στο διαδίκτυο, εξερεύνησε επιλογές και μετά κάνε, οπωσδήποτε, μία βόλτα στην πιο κοντινή αγορά. Δοκίμασε τα ρούχα, στην εφαρμογή, στην ποιότητα του υφάσματος, στο ταίριασμα με άλλα ρούχα. Κάνε λίγες και έξυπνες αγορές.

Αυτό μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή μας. ΜΗΝ αγοράζεις κομμάτια που είναι στη μόδα. Πάντα τα ρούχα αυτά είναι σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που σπάνια, αν όχι ποτέ, ανταποκρίνονται στην ποιότητά τους. Επιπλέον η παροδικότητα της τάσης της μόδας αφήνει πολλά κομμάτια δυσφόρετα και αταίριαστα, μηδενίζοντας την αξία τους. Αντίθετα κοίταξε κομμάτια διαχρονικής αξίας και αν κάτι σου αρέσει πάρα πολύ, τότε περίμενε να φύγει από τη μόδα και να πέσει η τιμή του για να το πάρεις.

Ένας γενικός κανόνας για να καθοδηγεί τις επιλογές σου στα μπλουζάκια είναι η μονοχρωμία. Είναι αξεπέραστη η προσαρμοστικότητα μιας απλής, καλά εφαρμόσιμης, μαύρης μπλούζας. Επίσης στα πουκάμισα μπορείς πάντα να πειραματίζεσαι και να διαλέγεις καινούρια μοτίβα και αποχρώσεις.

Το καλό με το αντρικό στυλ είναι ότι ανεξαρτήτως των εκάστοτε τάσεων της μόδας, υπάρχουν σύνολα και κομμάτια που είναι διαχρονικά. Όπως το κοστούμι ποτέ δεν θα μπορέσει να χάσει την αίγλη του σε επίσημες εμφανίσεις, έτσι και στην καθημερινότητα υπάρχουν διαχρονικά κομμάτια.

Μπορείς να δεις και το άρθρο μας 5 λάθη και 5 συμβουλές στο αντρικό ντύσιμο για να αναβαθμίσεις το στυλ σου.

© 2019-2020 MensCloset.gr